JazzArt Orchestra project Common Ground

Het is als fotograaf iedere keer weer een genot om voor deze bigband uit zwolle te mogen fotograferen, want als je van muziek én van fotograferen houd dan is het dubbele pret. In de prachtige Hemminkzaal van het Odeon theater in Zwolle traden ze enige weken geleden op. Voor mij, als fotograaf, is het altijd weer een uitdaging qua lichtopstelling, soms is er een goede bak met licht, maar het komt ook voor dat er gekozen is voor stemmig licht. Deze keer was het een sfeervolle lichtopstelling. Dan is het met het fotograferen passen en meten, iso omhoog en sluitertijd vastzetten (meestal 3 x de gekozen brandpuntsafstand, maar met de ois van de fuji’s niet noodzakelijk) Donker opgestelde muzikanten, in het donker solerende muzikanten, in de spotlight zingende Shaza Hayek, microfoons nét in de weg voor een goed shot. Maar niet klagen, het is prachtig om te doen.

Alles gefotografeerd met de Fujifilm XT2 en XPro2 in combinatie met het Fujifilm XF 50-140mm f/2.8 R LM OIS WR en de XF 56mm f/1.2 R.

 

>Common Ground –
JazzArt Orchestra o.l.v. Martin Fondse feat. Shaza Hayek (vocals), Modar Salama (percussion) en Mhamad Alissa (ud).

Onder leiding van Martin Fondse en samen met Syrische gastmusici maakte het JazzArt Orchestra een muzikale reis naar en door Syrië, waarin kennismaking en samenwerking centraal stonden. Muziek over verlies, hoop en liefde geschreven voor een groot jazzorkest met topmusici uit Syrië en een hoofdrol voor de ontroerende zang van Shaza Hayek.
De Syrische zangeres Shaza Hayek (1981) studeerde aan het Conservatorium in Damascus en vluchtte 2 jaar geleden met haar gezin naar Nederland. Syrië heeft een rijke muzikale cultuur met schitterend vocaal repertoire waarin de liefde in al haar facetten centraal staat. Shaza Hayek is een van de vooraanstaande vertolkers van dit genre en wordt in haar vaderland gerekend tot de absolute top. In Nederland trad ze onder meer op bij het VPRO-programma Vrije Geluiden.
Arrangeur en componist Martin Fondse is vermaard om zijn verhalende, filmische stijl van schrijven en bovendien grensverleggend in het maken van cross-overs tussen muziekstijlen en culturen. Om die reden was hij al enkele keren te gast in het tv-programma DWDD. Fondse schreef speciaal voor dit project nieuwe arrangementen van Syrische ‘originals’. Daarmee wordt een unieke verbinding tussen jazz en de muziek uit het Midden-Oosten gemaakt.<<

fotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografiefotograaf zwolle portret fotografie

 

Sneevlietstraat 8 8015AJ Zwolle

06-55 71 35 17

e-mail: info@edwingoed.nl

KvK: 08182116

fotograaf zwolle
fotograaf zwolle